Archives April 2019

Apple TV Plus

In cadrul evenimentului de ieri, ce a avut loc la sediul companiei din Copertino, dupa luni intregi de zvonuri in privinta acestui aspect, Apple si-a anuntat oficial, in sfarsit, serviciul de video streaming. Iata cateva detalii in legatura cu Apple TV Plus, noua platforma lansata de compania americana. Astfel, Apple TV Plus este un serviciu de abonament are contine doar programe originale ale Apple. Spre deosebire de Netflix sau Amazon Prime Video, nu ai acces la un catalog al emisiunilor sau filmelor licentiate. Apple TV Plus nu este o aplicatie separata, independenta. Vei putea folosi aceasta aplicatie numai utilizand aplicatia TV Apple, care se va extinde la mai multe dispozitive in urmatoarele luni. Incepand cu luna mai, aplicatia Apple TV va oferi abonamente platite in plus si va putea difuza unele emisiuni si filme de la partenerii companiei americane, cum ar fi HBO, fara a-ti furniza un serviciu video tert. Abonamentul in sine este un termen separat fata de produsul Apple TV, adica televizorul dezvoltat de catre companie. Care iti va spune, cu siguranta, ca Apple TV este cea mai buna modalitate de a te bucura de acest continut original pe care compania din Copertino l-a dezvoltat pentru propriul sau serviciu de video streaming.

Ce este Apple TV Plus?

Dupa cum am mai spus, Apple TV Plus este o platforma de video streaming, serviciu disponibil prin abonamente, care va cuprinde o lista crescanda de emisiuni si filme originale ale Apple. La lansarea acestui serviciu, in toamna, Apple TV Plus va fi modalitatea exclusiva de a urmari acest continut original. Iar compania americana a investit o suma uriasa de bani, estimata pe la 1 miliard de dolari, pentru a aduce o distributie intreaga de talente pentru a crea programe care, speram noi, vor putea concura cu cele mai bune emisiuni ale Netflix. Pana si Oprah e implicat in acest proiect. Insa Apple TV Plus nu este nici o aplicatie proprie si nu ofera nici o experienta separata. Este doar un serviciu ce va fi accesibil prin intermediul aplicatiei Apple TV de pe iOS, Mac si alte platforme. Probabil ca va ocupa o sectiune a aplicatiei TV, insa Apple nu a intrat in acest subiect in cursul evenimentul de astazi – iar site-ul de pe Apple TV Plus contine prea putine detalii despre acest serviciu.

Cu toate acestea, Apple TV Plus nu arata, deocamdata, ca un competitor serios pentru servicii precum Netflix sau Amazon Prime Video, din anumite motive. In primul rand, nu este un serviciu care combina productii originale cu programe licentiate, concentrandu-se exclusiv pe propriul sau continut. In plus, nu a fost anuntata o modalitate prin care acest serviciu poate fi accesat de pe platformele mobile ale Android sau de pe vreun browser, pe internet. Acesta este un mare dezavantaj in comparatie cu restul platformelor si este necesara o dezvoltare mai larga a serviciului pentru ca acesta sa poata concura de la egal la egal cu serviciile mai consacrate in aceasta industrie. Insa, este un prim pas excelent pentru compania americana, iar calitatea continutului sau original ramane un mister pana in toamna, insa pare promitatoare avand in vedere numarul de nume consacrate care au colaborat pentru realizarea acestui proiect.

Nokia 9 Pureview

De la preluarea brandului Nokia de catre finlandezii de la HMD Global si, in fond, revenirea acestuia pe piata de telefoane mobile, s-au intors o serie de game. Sub diferite forme. Astfel, Nokia 9 devine primul model din seria PureView lansat ce ruleaza Android in locul Windows-ului. Un lucru normal, avand in vedere faptul ca este primul smartphone din aceasta lansat in urma tranzactiei. In fond, la fel ca toate telefoanele dezvoltate sub brandul Nokia dupa ce HMD Global a preluat brandul de la Microsoft. Telefonul a fost prezentat in cadrul conferintei MWC de la Barcelona, Spania, de la sfarsitul lui ianuarie. Nokia 9 PureView este un smartphone mid-range spre premium, avand parte de o serie de imbunatatiri semnificative in comparatie cu modelele lansate de la intoarcerea dispozitivelor Nokia pe piata de telefoane mobile. Insa, ii lipsesc o multime de caracteristici pentru a fi un flagship.

Specificatii

Dimensiuni: 155 x 75 x 8 mm

Greutate: 172 g

Ecran: Display OLED, cu diagonala de 6 inch

Rezolutie: 1440 x 2880 pixeli

Sistem de operare: Android 9.0 Pie

Spatiu de stocare: 128 GB

Memorie RAM: 6 GB

Procesor: Qualcomm Snapdragon 845

Baterie: 3320 mAh

Camera spate: 12 Mp x 5

Camera frontala: 20 MP

Camera foto

Punctul forte al lui Nokia 9 PureView este camera foto. Anul trecut, Huawei a dat startul trendului cu mai multe camere pe spatele telefonului atunci cand a lansat P20, care a fost  primul smartphone cu camera tripla. Iar in momentul de fata, mult asteapta este lansarea lui Samsung Galaxy S10 5G in Europa (pentru ca a aparut deja in Coreea de Sud), model cu patru camere, ei bine, Nokia 9 PureView are cinci camere foto pe spate. Camerele sunt impartite astfel: doi senzori color, trei senzori monocromi, de 12 MP, cu obiective standard si deschidere f/1.8. In total, camera foto de pe spate a telefonului are 60 MP, oferind o calitate vizuala mult superioara multor telefoane de tip flagship, care domina in acest moment piata. Astfel, brandul Nokia isi consolideaza statutul in ceea ce priveste reputatia de a proiecta cele mai bune camere foto de pe piata.

Design

Nokia 9 prezinta un design suficient de atragator pentru un model mid-range. Carcasa telefonului este dintr-un aluminiu, moale, lucios, vopsit anodizat iar modelul este disponibil intr-o singura culoare: Midnight Blue, un design ce incanta priviri prin prisma culorii stralucitoare, albastru inchis a modelului, caruia ii ofera un plus de eleganta. Spatele telefonului este aproape complet acoperit de sticla, inclusiv cele 5 camere foto ale dispozitivului, singurele componente decupate fiind LED flash-ul si gaura de la microfon. Insa, probabil cel mai important lucru de mentionat este lipsa unui notch, capitol la care Nokia puncteaza datorita opiniilor in general nefavorabile in legatura cu acest design. Modelul cantareste 172 de grame si are o grosime de 8 mm.

Display

Nokia 9 PureView prezinta un ecran OLED cu diagonala de 6 inch, QuadHD+, cu raport de aspect 18:9 si rezolutie 1440 x 2180. Aceasta rezolutie permite ecranului sa redea videoclipuri in 1440p, fiind un display de cea mai buna calitate, cu o reproducere exemplara a culorilor si capacitate HDR10.

T-Series devine cel mai popular canal de pe YouTube

Canalul case de discuri din India, T-Series, a reusit, in cele din urma, sa-l depaseasca in cifre pe vloggerul suedez, PewDiePie, devinind cel mai mare canal YouTube din lume. In prezent, T-Series are peste 90.49 de milioane de abonati, in timp ce PewDiePie are un sub 90.47 milioane de abonati. Rivalitatea dintre cele doua canale de YouTube se desfasoara de peste un an de zile, fapt datorat cresterii T-Series drept cel mai vizionat si al doilea cel mai mare canal din punct de vedere al abnonatilor, la inceputul anului trecut. O multime de celebritati de la Bollywood, precum Salman Khan, Varun Dhawan, Arjun Kapoor și John Abraham, dar si unii dintre cei mai cunoscuti vloggeri din India, ca Jus Reign, Tatva K, Asif Bantaye, Techno Omkar si CarryMinati, s-au alaturat bataliei online dintre PewDiePie si casa de discuri indiana, exprimându-si sprijinul pentru T-Series si invitandu-si fanii sa se aboneze la canalul acestora.

Conflictul dintre cele doua canale a ajuns la punctul culminant in octombrie anul trecut, atunci cand PewDiePie a inregistrat si postat un diss track la adresa celor de la T-Series, numit “Bitch Lasagna”. In melodia respectiva, vloggerul suedez arunca insulte la adresa  continutului video al canalului, face trimiteri catre stereotipurile societatii indiene contemporane si pune sub semnul intrebării legitimitatea numarului de abonati ai canalului casei de discuri, acuzand compania de utilizarea “sub bots” pentru a obtine abonati falsi. In conflictul cu T-Series, PewDiePie se bucura de sprijinul mai multor vloggeri celebri in toata lumea, precum MrBeast, Markiplier, Jacksepticeye, Alfred Deyes si Logan Paul, care au postat videoclipuri in care isi exprima sprijinul pentru PewDiePie, pe numele sau real Felix Kjellberg. Cu toate acestea, lucrurile pe care controversatul vlogger le-a spus in diss track-ul sau si tacticile pe care le adopta, incurajandu-si abonatii (majoritatea dintre acestia cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani) sa intre pe videoclipurile canalului pentru a posta comentarii ofensive la adresa casei de discuri nu face decat sa-i alimenteze imaginea rasista. Astfel, PewDiePie se afla intr-un nou conflict etnic, de data aceasta impotriva indienilor, dupa ce remarcile sale in legatura cu evreii au starnit controverse in intreaga lume.

Iar rivalitatea s-a extins peste granitele YouTube-ului, mii de imprimante, camere de luat vederi, servicii de streaming si televizoare inteligente fiind hack-uite pentru a-l promova PewDiePie, aratand cat de fragila este securitatea anumitor platforme la sfarsitul anului 2018 si începutul anului 2019. Chiar si directorul T-Series, Bhushan Kumar, a inceput sa se implice din ce in ce mai activ in aceasta competitie online, prin campania #BharatWins pe retelele sociale, indemnand utilizatorii sa se aboneze la canalul T-Series pentru a-l ajuta sa devina cel mai mare canal din lume. Asta dupa ce pozitia initiala a lui Kumar era una mai indiferenta, declarand public faptul ca nu auzise de PewDiePie pana la inceperea acestui scandal, si ca nu intelege de ce vloggerul suedez ia in serios aceasta competitie. Avand in vedere faptul ca, in ultima vreme continutul lui PewDiePie este extrem de ofensiv la adresa casei de discuri indiene, insa, nu este de mirare faptul ca Kumar a ales sa se implice in aceasta competitie.

Top 10 tablete in 2019

Cauti cele mai bune tablete disponibile pe piata la ora actuala? Atunci, te afli la locul potrivit. In ziua de astazi, cele mai bune tablete sunt dezvoltate pentru a putea fi folosite ca laptop-uri, sau chiar pentru a le inlocui. Sau cel putin, pentru a inlocui tastatura si alte functii  pe care le poti gasi doar la laptop-urile traditionale. Fara alte introduceri, iti prezentam o lista cu cele mai bune tablete pe care le poti cumpara in momentul de fata.

1. iPad Pro 11

Fara indoiala, iPad Pro 11 este cel mai bun model de tableta pe care il poti gasi pe piata la ora actuala. Si, desigur, este si cel mai bun iPad. Desigur, este un model extrem de scump, dar isi merita fiecare banut, fiindca este cel mai puternic dispozitiv al celor de la Apple, depasind cu mult performanta iPhone-urilor si MacBook-urilor pe care compania din Copertino le-a dezvoltat in ultimul timp.

Alimentat de un procesor A12X Bionic, ruland pe iOS 12, si un ecran cu diagonala de 11 inch, iPad Pro 11 este exact modelul acel model premium la care o multime de utilizatori viseaza. Este disponibil in variante cu spatiu de stocare de la 64 de GB, la 256 / 512 si, in final, pana la 1TB. De asemenea, modelul poate avea incorporata o tastatura, iar din punct de vedere al performantei si design-ului, este aproape ca si cum ai incerca un laptop. Mai este si noul Apple Pen, care se potriveste perfect pe cadrul lui iPad Pro. De asemenea, are o camera de 12 megapixeli pe spate, si o camera frontala de 7 megapixeli, fiind o tableta numai buna pentru imagini sau fotografii. Insa pretul sau, de 3871 de lei, poate parea putin prea mare pentru unii utilziatori.

2. iPad 2018

iPad 2018 nu este cea mai puternica tableta de pe piata in momentul actual, insa este numai buna pentru utilizatorul obisnuit. Prezinta un ecran cu diagonala de 9.7 inch, cu rezolutie de 1536 x 2048 de pixeli, deci sta bine si din acest punct de vedere. Este alimentat de un procesor A10 Bionic si ruleaza sistemul de operare iOS 12, avand o durata a bateriei de pana la 10 ore de navigare pe internet sau vizionare de videoclipuri. Fapt ce face din acesta tableta un media player excelent si o alegere potrivita in cazul in care vrei s-o folosesti mai mult pentru gaming, social media si distractie. Are o camera pe spate de 8 megapixeli, si o camera frontala de 1.2 MP. Are un senzor de amprenta Touch ID inclus si functioneaza cu Apple Pencil, ceea ce este un avantaj major in aceasta situatie. Totusi, modelul nu vine impreuna cu o tastatura inteligenta. Toate acestea deoparte, este unul dintre cele mai bune modele pe care il vei putea gasi pe piata.

3. iPad Pro 12.9 (2017)

Fara indoiala, iPad Pro 12.9 este una dintre cele mai placute surprize pe piata, mai ales prin  prisma dimensiunilor sale mari si prin faptul ca, din punct de vedere al caracteristicilor, este modelul ce seamana cel mai mult cu un MacBook cu panou touchscreen disponibi pe piata de electronice la momentul actual. Astfel, are un ecran imens, de 12.9 inch, care poate fi folosit oricand pe post de tableta si prezinta o rezolutie de 2048 x 2732 pixeli. Este alimentat de un procesor A10X Fusion si are o baterie de 10875 mAH, fiind unul dintre cele mai performante si mai rezistente modele disponibile pe piata.

Prezinta si accesorii precum Apple Pencil si Smart Keyboard, ceea ce il face sa arate din ce in ce mai mult ca un MacBook, dupa cum am mai spus. Singura diferenta in comparatie cu un MacBook este sistemul de operare pe care il utilizeaza, ruland iOS 12 in loc de Mac. Este o alegere excelenta pentru cei care isi doresc sa experimenteze un MacBook sub forma unui iPad.

Cele mai bune jocuri puzzle pentru Android

In cazul in care iti plac jocurile puzzle, iti prezentam o lista cu cele mai bune jocuri de acest fel pe care le poti instala pe gadget-ul tau Android.

Slydris 2

Pret: 8 lei

S-ar putea ca Slydris 2 sa iti aminteasca de Tetris, prin faptul ca plasezi blocuri intr-un put, creeand astfel linii solide care dispar, eliberand astfel spatiu pentru a construi mai multe blocuri, si tot asa. Cu toate acestea, in timp ce Tetris pe un display touchscreen este alunecos si aproape iposibil de jucat, Slydris 2 a redezvoltat elementele acestui joc astfel incat sa poata oferi utilizatorilor o experienta placuta cu un joc de tip Tetris pe un smartphone.

In timpul fiecarei runde, mai multe piese noi cad amenintator deasupra putului. Poti sa glisezi  orizontal doar o singura bucata – fie ca este in cadere libera sau ca a cazut deja. Trebuie sa-ti folosesti toate strategiile disponibile pentru a rezista cat mai mult in acest joc, sa te gandesti la cateva miscari pentru a produce reactii in lant care sa elibereze din ce in ce mai mult spatiu. Suna distractiv. Pe scurt, este unul dintre cele mai bune jocuri puzzle pentru Android.

Where Shadows Slumber

Pret: 21 de lei

Where Shadows Slumber este un joc care pune in dificultate utilizatorul inca din primul moment, astfel incat personajul principal al acestui joc este atacat de creaturi animale care ii doresc lampa, intr-un moment timpuriu al jocului. Este un joc care surprinde, avand in vedere faptul ca ai toate motivele sa te astepti la o copie a Monument Valley.

Jocul te provoaca sa-ti folosesti creierul mai mult in comparatie cu alte jocuri pe Android. Astfel, trebuie sa iti dai seama pe ce cai trebuie sa mergi pentru a iesi, adesea fortand jucatorul sa treaca printr-o gramada de situatii complicate. De asemenea, jocul impresioneaza prin influenta sa vizuala, parcursul extrem de interesant si capacitatea de a surprinde printr-un amestecul de frumusete si intuneric.

Gorogoa

Pret: 21 de lei

Gorogoa este inca un joc extrem de complicat. Jocul ia forma unei carti animate frumos ilustrate, cu parti ale jocului narand povestea acestuia; lucrul cel mai interesant este faptul ca aceste elemente nu par sa aibe legatura una cu alta, cel putin la prima vedere.

Trebuie sa gasesti legaturi intre toate elementele posibile pentru a ajuta personajul principal sa progreseze in naratiune. Desi la inceput, acest lucru ar putea necesita doar rearanjarea unor panouri, pe masura ce progresezi, va trebui sa asezi panouri unul deasupra altuia, sa le maresti, si alte lucruri de acest gen.

A spune ca acest joc este uluitor Gorogoa este putin spus. Cu toate acestea, este un joc minunat, tactil, unic, care te face sa te simti extrem de inteligent atunci cand reusesti sa-i rezolvi provocarile.

Chuchel

Pret: 21 de lei

Chuchel este un puzzle interactiv asemanator cu anumite desene animate distincte. Personajul principal, o minge de puf, nu vrea altceva decat sa obtina o cireasa, dar este rasturnata cu cruzime in secunda doi. Fiecare provocare de pe un singur ecran te ajuta sa gasesti o cale pentru a prinde cireasa respectiva. Cu un plus de umorul si inteligenta animata, evidente si in jocurile anterioare ale Amanita Design, Chuchel este o bucurie de jucat.

Samsung Galaxy A80 a fost anuntat oficial

In cursul evenimentului sau din 10 aprilie, Samsung a lansat un nou model al seriei Galaxy A, de dimensiuni medii, care dispune de un nou sistem de camere reversibile, numit Galaxy A80. Cel mai bun aspect al telefonului este faptul ca acesta prezinta o camera foto de tip pop-up (un slider motorizat), atat frontala, cat si pe spate, care se invarte in mod automat atunci cand se intra in  modul pentru selfie-uri si consta in lentile care includ un obiectiv principal de 48MP cu deschidere f/2.0, un obiectiv secundar de 8MP cu deschidere f/2.4 si un ToF (timp de zbor). Acestea din urma pot fi folosite pentru recunoasterea faciala si cartografierea adancimii pentru fotografii portret mai bune. Galaxy A80 este acel tip de  telefon pe care Samsung il caracterizeaza ca fiind reprezentativ pentru „era live”, adica era in care totul este inregistrat si/sau publicat pe internet, si chiar transmis in timp real. Astfel, era necesara o camera foto mai performanta, care sa faca fata cerintelor utilizatorilor. Supriza este, ca in ciuda faptului ca stiam inca de dinainte despre aceasta camera foto pe care o va avea noul model, ca totusi este o camera mult mai buna in comparatie cu multe dintre modelele de tip flagship ale companiei sud-coreene. Mai ales prin faptul ca Samsung pare sa fi decis sa renunte complet la camera frontala, integrand imaginea frontala intr-un mod rotativ, care poate fi orientat in orice directie.

In acelasi timp, Galaxy A80 este unul dintre cele mai mari dispozitive pe care compania sud-coreeana le-a dezvoltat pana in momentul de fata. Acesta beneficiaza de un ecran „New Infinty”, fara decupaj, cu un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6.7 inch si rezolutia de 2400 x 1080 pixeli. Telefonul este alimentat de un procesor octa-core (probabil un model Exynos mid-range de la Samsung), are o memorie interna de 8 GB RAM si beneficiaza de o baterie cu cu capacitatea de 3.700 mAh ce prezinta functia de incarcare rapida la 25W.

Specificatii

  • Ecran: Display FHD cu diagonala de 6.7 inchi + Super AMOLED Infinity (cu o rezolutie de 1080 x 2000 de pixeli)
  • Camera: 48 de megapixeli, deschidere f / 2.0 + camera ultra fiabila de 8 megapixeli cu deschidere f / 2.2
  • Senzor: ToF (timp de zbor)
  • Procesor: Octa core
  • Memorie RAM: 8 GB
  • Spatiu de stocare: 128 GB
  • Baterie: 3,700 mAh, acumulator cu incarcare rapida de 25 wați
  • Sistem de operare: Android 9.0
  • Scaner de amprenta pe ecran
  • Culori: Black Phantom, Angel Gold si Ghost White

Concluzia

Pentru un model mid-range, Samsung Galaxy A80 este un telefon suficient de bun, cel putin la prima vedere, si prezinta si o camera foto mult mai buna in comparatie cu o multime de telefoane de top pe care compania sud-coreeana le-a lansat de-a lungul timpului. Nu stim exact pretul pe care acesta il va avea atunci cand va aparea, insa stim ca data la care va fi disponibil pe piata este 29 mai, cel putin in Coreea de Sud si prin alte parti din Asia. Din nou, nu stim nici cand va ajunge in Europa.

Twitter, data in judecata de un membru al Congresului

Congresmanul republican Devin Nunes, reprezentant al statului California, a dat in judecata Twitter si doreste daune de cel putin 250 de milioane de dolari intr-un proces in care sustine ca Twitter cenzureaza voci conservatoare prin “shadow ban” si produce bani prin faptul ca permite pe platforma sa un continut “abuziv, daunator si defaimator”. Nunes a depus plangere si impotriva altor persoane, precum consultantul politic Liz Mair siutilizatorii Twitter @DevinNunesMom și @DevinCow, in calitate de inculpati. Congresmanul afirma ca Mair și cele două conturi au atacat si l-au defaimat pe reteaua de socializare, si ca Twitter i-a ignorat plangerile. Procesul a fost anuntat de catre publicatia americana Fox News, care a declarat ca a fost depus luni, la instanta de judecata din Virginia. Procesul nu a putut fi gasit luni dupa amiaza pe site-ul online al instantei de judecata, insa Nunes a confirmat, intr-o aparitie la programul Fox’s Hannity, ca el a fost in spatele acestui proces.

Nunes afirma faptul ca anumiti utilizatori ai retelei de socializare au postat declaratii defaimatoare la adresa congresmanului in timpul alegerilor generale de anul trecut. Reprezentantul Californiei in Congresul american sustine ca Twitter nu a luat suficiente masuri pentru a opri acest comportament. Parlamentarul nu a raspuns imediat unei cereri de a comenta aceasta situatie. In acest proces, Nunes solicita 250 milioane dolari in daune compensatorii si 350000 de dolari in daune punitive.

Twitter a refuzat sa comenteze pe tema procesului. Reprezentatii retelei de socializare au negat vehement acuzatiile potrivit carora Twitter aplica o cenzura online continutului conservator prin shadow ban. Shadow ban este practica de a face o postare vizibil numai pentru persoana care l-a creat, astfel incat utilizatorul sa nu relizeze, pe moment, ca acesta nu mai are posibilitatea de a distribui continut utilizatorilor unei retele. In afara acestui proces, insa, Twitter si-a castigat o reputatie extrem de controversata pentru faptul ca reteaua de socializare nu a luat masuri imediate impotriva continutului rasist sau defaimator ce se posteaza pe feed-urile platformei, iar aplicarea acestei tactici este un fapt cunoscut de catre majoritatea utilizatorilor Twitter.

Nunes a facut o exceptie in cazul unui tweet al lui Mair in care consultantul politic distribuie un articol de la Fresno Bee despre un proces separat impotriva unei fabrici de vinuri care fusese partial detinuta de Nunes. Mair a sugerat ca respectiva companie ar fi fost implicata in activitati ilegale, precum consumul de droguri si prostitutie, potrivit procesului. Mair a declarat pe Twitter, luni, ca refuza sa comenteze procesul si nu a raspuns imediat unui mesaj trimis firmei sale de consultanta. Un alt cont Twitter, @DevinNunesMom, a fost dat in judecata pentru impersonarea mamei lui Nunes si, potrivit congresmanului, l-a acuzat, in mod fals, pe acesta de sperjur si obstrucție a justitiei. Contul @DevinNunesMom a fost suspendat. Contul @DevinCow, insa, a ramas activ pana in prezent si a mai strans inca cateva mii de urmaritori, deoarece persoana din spatele acestui cont a raportat, in premiera, stirile legate de acest proces. Contul, care avea mai mult de 5.000 de urmaritori la momentul respectiv, nu a raspuns imediat unui tweet in care i se solicitau comentarii in legatura cu acest proces.

Top 4 laptop-uri de la HP

In ultimii ani, HP a lucrat din greu pentru a-si reconstrui reputatia ca producator de laptop-urile de top. Astfel, HP a experimentat o renaatere datorita dezvoltarii de Ultrabook-uril care ruleaza Windows 10, cu un mare accent pe design. Iata o lista cu cele mai bune 4 laptop-uri de la HP.

1. HP Spectre x360 (2018)

Procesor: Intel Core 8 Core i5 – i7 | Placa video: Intel HD Graphics 620 | Memorie RAM: 8 GB – 16 GB | Ecran: Display cu diagonala de 13.3 inch FHD (cu rezolutia de 1.920 x 1.080 pixeli) / UHD (rezolutie de 3.840 x 2.160) | Spatiu de stocare: 256 GB – 1 TB, prin SSD

In opinia noastra, cel mai bun flair HP pune accent atat pe design, cat si pe putere, iar modelul HP Spectre x360 se potriveste acestei descrieri. Modelul 2018 este de subtire pentru a fi utilizat, confortabil, ca o tableta. Ca la oricare laptop, insa, vei avea probleme cu gasirea unei tastaturi mai bune, a unui display mai luminos si a unor componente mai puternice, in special avand in vedere dimensiunea sa.

2. HP Spectre 13

Procesor: Intel Core 8 Core i5 – i7 | Placa video: Intel UHD Graphics 620 | Memorie RAM: 8 – 16 GB | Ecran: Display cu diagonala de 13.3 inch FHD (cu rezolutia de 1.920 x 1.080) / UHD (rezolutie de 3.840 x 2.160) | Spatiu de stocare: 256 GB – 1 TB, prin SSD

HP Spectre 13 nu este doar unul dintre cele mai bune laptop-uri al companiei, este si unul dintre cele mai frumoase. Carcasa alba, alaturi de design-ul sau, ii dau un plus de calitate in acest sens. De asemenea, HP Spectre 13 este unul dintre cele mai puternice laptop-uri al companiei. Acesta este alimentat de un procesoarelor Intel Kaby Lake Refresh de a opta generatie. HP Spectre 13 te va ajuta sa-ti duci sarcinile la bun sfarsit si are si un aspect superb.

3. HP Spectre Folio

Procesor: Intel Core 8 Core i5 – i7 | Placa video: Intel UHD Graphics 620 | Memorie RAM: 8 – 16 GB | Ecran: Display cu diagonala de 13.3 inch FHD (cu rezolutia de 1.920 x 1.080) / UHD (rezolutie de 3.840 x 2.160) | Spatiu de stocare: 256 GB – 1 TB, prin SSD

In timp ce nu prezinta caracteristicile asemanatoare unui calculator, cu care HP a incercat sa domine piata de laptop-uri, Spectre Folio este unul dintre cele mai bune dispozitive ale companiei. Nu este cel mai rapid laptop al listei, insa procesorul sau are suficienta capacitate pentru a te ajuta sa treci mai usor prin sarcinile de zi cu zi. Nu te astepta, insa, sa poti realiza o editare video la cele mai inalte standarde.

4. HP Pavilion 15

Procesor: AMD Ryzen 3 – Ryzen 5 / Intel Core 8 Core i5 – i7 | Placa video: AMD Radeon™ Vega 8 / Intel UHD Graphics 620 | Memorie RAM: 8 – 16 GB | Ecran: Display cu diagonala de 15.6 inch HD (cu rezolutia de 1366 x 768) / HD (rezolutie de 1920 x 1080) touch  | Spatiu de stocare: 256 GB – 1 TB, prin SSD

HP Pavilion 15 nu te va uimi prin performanta, ci prin finete. Este unul dintre putinele laptop-uri alimentate de un procesor AMD Ryzen care raman in gama de produse HP. De asemenea, este cel mai bun laptop HP pentru orice buget, fiind un exemplu mai rar de laptop care sa atinga un echilibru intre pret si performanta.

Facebook a stocat parolele a milioane de utilizatori

Facebook se afla in fata unei noi controverse. Intr-adevar, scandalurile legate de reteaua de socializare par sa nu se mai opreasca curand. Astfel, zilele trecute, Brian Krebs de la compania Krebs on Security a declarat ca reteaua sociala a stocat sute de milioane de parole ale utilizatorilor pe serverele companiei, intr-un text simplu. Acest lucru nu pare atat de rau, pana cand iti dai seama ca stocarea parolelor in text simplu inseamna ca acestea au fost complet necriptate. Mai mult, acele parole erau pe un server, potrivit lui Krebs, care a fost accesat de milioane de ori de catre aproximativ 2.000 de ingineri si dezvoltatori. De ce reprezinta acest lucru o problema atat  mare? Pentru ca, in cazul in care unul dintre acesti ingineri sau dezvoltatori ar fi vrut, acestia ar fi putut folosi informatiile respective pentru a accesa conturile utilizatorilor. Insa, nu pare ca Facebook va avea mult de suferit din cauza acestor informatii, nici prin numarul de utilizatori, nici prin pretul actiunilor. Asta nu schimba cu nimic faptul ca e o noua controversa cu care se confrunta reteaua de socializare. Nici nu a inceput bine anul 2019, ca acesta poate fi al treilea scandal in care este implicata compania.

Facebook, in schimb, afirma ca nu exista suficiente dovezi pentru a demonstra ca un angajat al platformei ar fi abuzat de accesul la datele despre parola. In plus, faptul ca aceste parole erau stocate intr-un format care poate fi citit ar fi fost un lucru descoperit de Facebook in sine in timpul unei revizuiri a securitatii. Insa, problema ar fi fost descoperită in ianuarie, iar noi nu stiam pana acum despre acest lucru. Toate acestea, bineinteles, se intampla la mai putin de o luna dupa ce CEO-ul Mark Zuckerberg a dezvaluit, intr-o postare mai lunga pe profilul sau, ca reteaua sociala lucreaza pentru a imbunatati confidentialitatea fiecarui utilizator si ca toate datele colectate raman in siguranta. Intr-un post care explica acest ultim numar, vicepresedintele departamentului de inginerie, securitate si confidentialitate al Facebook, Pedro Canahuati, a declarat ca reteaua de socializare va notifica “sute de milioane de utilizatori Facebook Lite, zeci de milioane de alti utilizatori Facebook si zeci de mii de utilizatori ai Instagram” pentru a le comunica faptul ca parolele lor au fost stocate ca text simplu.

In ciuda incercarilor Facebook de a-si recladi reputatia la inceputul acestui an, reteaua de socializare inca culege roadele scandalului Cambridge Analytica de anul trecut. Astfel, reteaua este cercetata penal de catre procurorii federali ai SUA in cazul preluarii si vanzarii de date catre companii precum Apple, Spotify, Amazon, Yahoo, etc. In plus, atacul terorist din Christchurch, Noua Zeelanda, care a fost transmis in direct chiar de catre extremistul Brenton Tarrant, a sporit ingrijorarile cu privire la continutul pe care reteaua de socializare il poate transmite in sistemul sau de live streaming. Fapt pentru care platformei i s-a cerut in mod repetat sa conceapa un sistem care sa poata filtra trasmisiunile live pentru a nu permite sa apara pe platforma sa videoclipuri cu astfel de continut grafic.

Noul iPhone 11: data lansarii, pret, stiri

Lansarea unui nou iPhone 11 este posibil sa aiba loc in luna septembrie, insa exista zvonuri conform carora  Apple ar testa mai multe concepte pentru modelele de smartphone pe care le va lansa anul acesta cu mai multe luni in avans. Exista o multime de zvonuri in ceea ce priveste aspectul, performanta, bateria si specificatiile noului si toate acestea indica o imbunatatire semnificativa in comparatie cu modelele de anul trecut, mai ales din punct de vedere al design-ului, avand in vedere faptul ca iPhone XS nu arata foarte diferit fata de iPhone X. Desi este posibil ca aceasta imbunatatire sa nu fie una atat de radicala, avand in vedere faptul ca Apple a reproiectat design-ul iPhone abia la sfarsitul anului 2017, insa ar putea exista imbunatatiri mai mari din punct de vedere al camerei de pe spate. O veste buna, avand in vedere faptul ca Apple nu inregistreaza atat de multe vanzari de iPhone-uri pe cat a preconizat anterior, astfel incat modelul urmator trebuie sa ramana la cel mai inalt nivel sau sa fie disponibil la un pret mai redus pentru a ramane competitiv.

Data lansarii

Judecand dupa politica Apple din anii anteriori, iPhone 11 va fi lansat, cel mai probabil, pe data de 10 septembrie 2019. Avand in vedere faptul ca anul trecut a adus trei modele pe piata de telefoane mobile, Apple ar putea repeta acelasi scenariu si anul acesta, cu iPhone 11 fiind lansat alaturi de un iPhone 11 Max si iPhone 11R (aceste nume nu au fost anuntate oficial, sunt doar denumiri provizorii pentru a face referire la celelalte doua modele).

Posibile imbunatatiri

Imaginile facute publice si transmise celor de la Tech Radar de catre surse din interiorul companiei infatiseaza trei camere pe spate, iar telefonul pare sa aiba o carcasa din sticla, aaa cum ne-am fi asteptat deoarece Apple a trecut la acest material inca de la iPhone 8 pentru a ajuta modelul sa contina functia wireless charging. Partea frontala a telefonului, in schimb, pare sa pastreaze acelasi aspect ca cel de pe iPhone XS.  

Una dintre sursele citate de publicatia americana sustine faptul ca nici unul dintre modele nu va avea un port USB-C, precizand si o eventuala imbunatatire a camerei frontale, care ar urma sa fie ridicata la 10MP (de la 7MP la modelele curente), iar camera din spate va avea obiective de 14MP si 10MP, dar si un al treilea, al carui valoare este in prezent necunoscuta.

Apple introduce de obicei un nou procesor odata cu noile sale lansari de iPhone, iar analistii sustin ca Apple a ajuns deja la un acord cu un producator pentru a dezvolta procesorul A13. Mai mult, sunt si zvonuri conform carora iPhone 11 va include suport pentru cele mai recente standarde de conectare Wi-Fi 6 – desi s-ar putea ca tehnologia 5G sa mai astepte pana la modelele din 2020.

Pret

Chiar si fara sa avem un pret oficial, stim ca iPhone 11 va costa foarte mult. La urma urmei, Apple a vandut iPhone-ul XS și iPhone X cu un pret incepand de la 999 de dolari (in jur de 4200 de lei la noi). Am putut vedea preturi identice pentru iPhone 11 sau o usoara reducere, avand in vedere faptul ca vanzarile Apple au scazut considerabil in ultima vreme.