Graba pentru a dezvolta telefoanele pliabile nu aduce nimic bun
Daca povestea cu testoasa si cu iepurele se aplica si in cazul telefoanelor pliabile, Samsung si Huawei incep sa invete ca doar simplul faptul ca sunt primele intr-un domeniu nu le va garanta, automat, succesul. Producatorii de telefoane si-au dorit Galaxy Fold si Mate X sa demonstreze cat de interesant si de succes ar putea fi un telefon pliabil. In schimb, pana acum am avut parte de o multime de poze si zvonuri prin articole in publicatii tech, insa nici o prezenta concreta a unui astfel de model pliabil. Nici o lansare. Nimic. Ambele smartphone-uri pliabile ce sunt produse de catre primele doua companii in industria telefoanelor mobile au fost amanate pana la data X.
Telefoanele pliabile au fost menite sa fie viitorul in lumea smartphpone-urilor, alaturi de telefoanele cu suport 5G, insa amanarile si problemele prin care au trecut atat Huawei Mate X, cat si Samsung Galaxy Fold ameninta sa transforme noul proiect intr-unul dintre acele concepte desfiintate inainte de a aparea. Samsung a intarziat lansarea modelului Fold atunci cand ecranele pe unele modele oferite publicatiilor din domeniul tech pentru teste s-au spart dupa ce a fost scoasa folia de protectie de la acestea. Pe cand Huawei a intarziat lansarea Mate X pentru a “imbunatati” ecranul, au raportat cei de la Wall Street Journal. Cu toate ca, mai mult ca sigur, cei de la Huawei cu siguranta isi doresc sa evite aceeasi soarta care a afectat si display-ul din plastic al modelului Fold.
Din nou, conceptul ca intr-un viitor apropiat sa ai posibilitatea sa pliezi ecranele telefoanelor mobile ca pe o foaie de hartie este unul pentru care exista mult hype intre utilizatorii de smartphone. Cu toate ca va trebui sa mai astepte o perioada de timp. In acest moment, un telefon pliabil este greu de dezvoltat din cauza faptului ca nici o companie nu dispune de tehnologia necesara pentru a face acest lucru sa functioneze 100%. Lucru pe care Samsung Fold l-a demonstrat din plin atunci cand a ajuns pe mainile publicatiilor tech.
Ecranele de smartphone, cel putin cu tehnologia prezenta in momentul de fata, nu sunt la fel de subtiri ca o foaie de hartie. Astfel, acestea se indoie intr-un fel de axa in loc sa fie complet plate. Aici intervine si o problema de material. Samsung Galaxy Fold a folosit un ecran de plastic, pentru ca nu exista sticla pliabila deocamdata. Si nici nu stiu daca o sa existe vreodata. Iar pe langa tot ce tine de material, nici software-ul pe piata nu este suficient de bun incat sa poata sa faca fata acestui concept. Lucrul care se vede mai clar la Royale FlexPai, primul smartphone pliabil din lume, decat la Galaxy Fold. Pentru ca atunci cand incerci sa vizionezi un videoclip in timp ce pliezi ecranul, o sa ti se roteasca in 6 parti diferite. Deci, s-ar putea sa nu intelegi prea mult dintr-un clip daca il vizionezi cu ecranul indoit. Plus ca sunt o multime de diferite erori sau bug-uri pe care le prezinta aplicatiile telefonului.
In concluzie, mai bine ar trata problema cu suficienta rabdare incat sa aiba succes. Chit ca exista posibilitatea sa le-o ia o companie mai mica inainte (deja s-a intamplat).