Archives September 2019

A aparut o functie care elimina nudurile nesolicitate. Mai ales cele masculine

Atentie: Acest articol contine un limbaj explicit. Daca ai sub 18 ani, nu iti recomand sa accesezi articolul. Desi stiu ca o sa o faci si nu ma intereseaza, eu mi-am facut doar datoria sa pun acest warning ca sa nu-mi elimine continutul. Sper.

Unii barbati ar spune ca e discriminare, ceea ce e total gresit. In aceasta ecuatie, vorbim despre hartuire sexuala in mediul online, atunci cand un afemeiat libidinos (genul odios, cu probleme mintale grave) ii trimite unei femei un “dick pic”, asa din senin. Dupa care ii cere, la randul lui, nuduri. “Send nudes” a devenit un meme la cat de practicata e treaba in mediul online, iar cea mai amuzanta parte e ca unii se implica in “relatii” virtuale doar cu scopul de a obtine aceste poze nud. In fine, ideea e ca nu stiu cui i s-ar parea normal sa se trezeasca pe ecran, deschis pe o conversastie de Messenger, Twitter sau alte aplicatii, cu o p*la. Nici macar instrumentul lor propriu, ci cel mai probabil, o p*la cautata pe internet, dar asta e partea a doua. 

Ei bine, se pare ca a aparut o solutie si pentru problema asta. Astfel, cercetatorii din Seattle au dezvoltat un software care poate detecta si sterge pozele cu penis nedorite care sunt  trimise prin mesaje private pe Twitter. Din pacate, Twitter este, deocamdata, singurul serviciu pe care aceasta functie va fi valabila, deci dick pcik-urile pe Facebook, Messenger, Instagram, TikTok si alte aplicatii / retele sociale vor trebui eliminate in continuare prin stergerea manuala a mesajului, plus un block alienatului respectiv. Ca na, n-are rost sa tii in lista un dezaxat mintal care iti trimite poze cu p*la, nu?

Bine, desi cel mai interesant lucru e conditia necesara pentru startul acestui proiect. La o adica, proiectul a fost demarat doar odata Kelsey Bressler, o dezvoltatoare din cadrul companiei, a primit o fotografie nud nesolicitata de la un barbat. Evident, cand ve vorba de unii de-ai lor, iau masuri, desi nimeni nu le auzea pe fetiscanele alea de 15-16 imbracate provocator pe bancile liceului, cu decolteu sau chilotii la vedere, cum se plangeau ca primesc poze cu p*la de la obsedati. Desigur, vina le apartinea in proportie de 60% pentru ca s-au imbarcat suficient de indecent pentru a atrage privirea tuturor obsedatilor. Internetul e un loc cat se poate de dubios, dincolo de impresia, gresita, pe care s-ar putea sa o ai in privinta acestui subiect. 

Bressler a declarat ca retelele de socializare ar putea depune eforturi mai mari pentru a proteja utilizatorii de acest fenomen numit cyberflashing. “Atunci cand primesti o fotografie nesolicitata, ai un feeling de lipsa de respect si de violare”, a declarat dezvoltatoarea de la Twitter pentru publicatia britanica BBC. Si a trebuit sa vi se intample dumneavostra ca sa intelegeti fenomenul, stimata doamna. 

In fine. Proiectul se afla in faza de testare si se pare ca, pana acum, a inregistrat un succes. Cat de cat. Reprezentantii Twitter sustin ca acesta va aparea, in curand, si pe platforma retelei sociale. 

Google confirma controlul antitrust impotriva celui mai mare motor de cautare

Google a declarat, in cadrul zilei de vineri, ca Departamentul de Justitie al Statelor Unite ale Americii, a solicitat companiei informatii cu privire la investigatiile antitrust anterioare, confirmand ca guvernul federal analizeaza practicile sale de afaceri. Gigantul motor de cautare a mai spus ca se pregateste pentru controlul generalilor avocatilor statului. Un anunt oficial al acestei sonde este asteptat luni la Washington, DC. “DOJ ne-a solicitat sa oferim informatii despre aceste investigatii anterioare si ne asteptam ca avocatii generalii de stat sa puna intrebari similare”, a scris Kent Walker, vicepresedintele principal al afacerilor globale Google intr-o postare pe blog. “Am lucrat intotdeauna constructiv cu autoritatile de reglementare și vom continua să facem acest lucru.” Contactati de mai multe publicatii din presa americana pentru a oferi un comentariu pe aceasta tema, oficialii Departamentului de Justitie nu au raspuns imediat.

Acest control antitrust impotriva celor de la Google vine in conditiile in care guvernul a demarat actiuni in ansamblu impotriva corporatiilor Sillicon Valley. Departamentul de Justitie a anuntat, in iulie, o sonda antimonopol pentru industria tehnologica, care vizeaza mai mult Google, Apple, Facebook si Amazon. Intre timp, membrii grupului democrat din Casa Reprezentantilor a Congresului si-a anuntat, in iunie, propria investigatie asupra gigantilor tehnologici, menita sa exploreze daca companiile se angajează in „conduita anticoncurentiala”. Evident, raspunsul e unul bine cunoscut de catre toti utilizatorii de pe internet, fiind unul pozitiv in acest sens. Sunt mai multe lucruri care trebuie analizate la Google, inclusiv cenzura mascata asupra rezultatelor afisate, precum si proiectele demarate in diverse tari, precum Canada. Da, Toronto risca sa devina “laboratorul de soareci” al Google, dupa cuvintele canadienilor. 

Vineri, procurorul general din New York, Letitia James, a anuntat faptul ca de o investigatie  similara vor avea parte si cei de la Facebook. Normal ca trebuia si ei sa treaca printr-o astfel de investigatie; nu s-a terminat nimic odata cu solutionarea cazului Cambridge Analytica prin acea amenda de 5 miliarde de dolari emisa de catre FCC. Pentru ca, pe langa incalcarea confidentialitatii utilizatorilor, Facebook mai este implicata si intr-o politica neglijenta in ceea ce priveste publicarea continutului neadecvat si sufera de incapabilitatea de a nu se transforma intr-o hazna atunci cand America are alegeri prezidentiale. Bine, cel de-al doilea lucru este unul normal pentru orice motor de cautare sau retea de socializare. Ancheta, care va implica alte state, inclusiv Florida, Colorado si Iowa, se va concentra pe „dominanța Facebook in industrie si potentialul comportament antitrust care se poate manifesta din aceasta pozitie”, a declarat James intr-un comunicat.

Google nu este strain de investigatiile guvernamentale. In urma cu sase ani, cei de la FTC au demarat o ancheta impotriva companiei cu acuzatii de prejudecati in privinta rezultatelor afisate de motorul de cautare. La vremea respectiva, comisia a decis ca Google nu incalca legile antitrust. Incalca alte legi, dar nu era in interesul respectivei comisii sa-i pedepseasca pentru lucrurile astea nesemnificative. In fine.

“Asteptam cu nerabdare sa aratam cum investim in inovatie, oferind servicii pe care oamenii le doresc si angajarea intr-o concurenta robusta si corecta”, a scris Walker in cursul zilei de vineri.

iPhone 11 Pro, noul cap de afis al toamnei la concurenta cu Galaxy Fold

Dupa cum bine stii, Apple si-a lansat, recent, noua gama de iPhone-uri. Capul de afis intre toate cele trei modele ale companiei din Copertino este, fara indoiala, noul iPhone 11 Pro. Cu toate ca acesta vine intr-o perioada in care compania americana se afla intr-o pozitie destul de interesanta, pe cat de subreda ar fi. Asta pentru ca Samsung a lansat noul Galaxy Fold in Coreea de Sud cu doar 4 zile inainte ca Apple sa-si debuteze noile iPhone-uri, iar cand acesta va aparea in afara tarii de origine a celui mai mare producator de smartphone-uri din lume, exista riscul ca acesta sa atraga o multime de clienti in detrimentul celui mai bun model de iPhone. Mai ales pentru faptul ca e primul telefon pliabil de pe piata. Plus ca exista si riscul unui tarif al SUA impotriva marfurilor chinezesti in razboiul comercial pe care-l duce cu guvernul de la Beijing. Ceea ce ar mari semnificativ pretul iPhone-urilor, majoritatea fiind fabricate in depozitele din China ale companiei. In fine. 

Specificatii

Dimensiuni: 144 x 71.4 x 8.1 mm

Greutate: 188 g

Ecran: Display Super Retina XDR OLED, cu diagonala de 5.8 inch, rezolutia de 1125 x 2436 pixeli si raportul de aspect de 19.5:9

Procesor: Apple A13 Bionic

Memorie RAM: 4 GB 

Spatiu de stocare: 64 / 256/ 512GB 

Baterie: 3.190 mAh

Camere foto: senzor principal de 12 megapixeli, cu diafragma f/1.8, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, PDAF, OIS; senzor telephoto de 12 megapixeli, cu diafragma f/2.0, 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom; senzor ultrawide de 12 megapixeli, cu diafragma f/2.4, 13mm 

Camera frontala: senzor principal de 12 megapixeli, cu diafragma f/2.2

Porturi: USB-C

WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot

Senzori: Accelerometru, giroscop, proximitate, busola, ANT+

Sistem de operare: iOS 13

Culori: Space Gray, Silver, Gold, Midnight Green

SIM: dualSIM

Pret: In jur de 1150 de euro (5446 de lei)

Caracteristici: display si camera foto

Intrucat acest articol este scris in primele zile de la aparitia modelului pe piata, detaliile nu vor fi o recenzie completa, care va veni ulterior, dupa o analiza amanuntita a produsului. In fine. In mare, telefonul pastreaza acelasi design ca modelele anterioare de la iPhone X pana acum, cu exceptia faptului ca in locul unui notch clasic, se afla o parcela mai mare ce taie mai mult din raportul ecran-corp al telefonului. 

Telefonul prezinta un ecran cu diagonala de 5.8 inch, Super Retina XDR OLED, si este primul iPhone cu camera tripla, dupa modelul Huawei P20 Mate de anul trecut. Cei de la Apple s-au concentrat in special pe camera foto pentru acest model, avand in vedere faptul ca au dezvoltat o camera foto extrem de performanta, care sa poata face poze clare si pe timp de noapte. Acest lucru va fi posibil prin intermediul tehnologiei Deep Fusion, ce va debuta in curand pe flagship-urile Apple.

Facebook doneaza 10 milioane de euro pentru un efort de a detecta videoclipurile deepfake

Recent, a fost un fond de 10 milioane de dolari (8.1 milioane de lire sterline sau, la in banii de la noi, aproximativ 42 de milioane de lei) pentru a gasi modalitati mai bune de a detecta asa-numitele videoclipuri deepfake. Aceasta suma este pusa la dispozitie de catre Facebook, Microsoft si mai multe universitati din Marea Britanie si Statele Unite, pentru ca sa se gaseasca mai multe metode pentru a combate aparitia acestor videoclipuri in mediul online. Cele care au ca scop denigrarea deliberata a unor anumite persoane ar trebui sa aiba parte de acest tratament, parerea mea. Ca mai exista si pamflete, create explicit pentru amuzamentul unor utilizatori. Ca cel in care apare Zuckerberg spunand cat de importante sunt datele utilizatorilor pentru piata globala si cum a avut el ocazia de a-si cladi imperiul pe baza acestora.

Clipurile deepfake folosesc software bazat pe inteligenta artificiala pentru a-i face pe oameni – adesea politicieni sau celebritati – sa spuna sau sa faca lucruri pe care nu le-au spus sau facut niciodata. O multime de oficiali se tem de faptul ca astfel de videoclipuri vor putea fi folosite cu scopul de a semana dubii in privinta unor oameni politici pe nedrept (cand s-au semanat dubii pe nedrept in privinta politicienilor?) sau pentru a manipula opinia publica. Ceea ce, intr-adevar, sunt preocupari reale, pentru ca aceasta tehnologie poate fi folosita pentru aceleasi scopuri ca revenge porn. Imagineaza-ti cazul in care vreun hacker scormonneste prin mizeriile unui politician si gaseste lucruri interesante, urmand sa-l santajeze pentru a scoate bani. Daca politicianul respectiv refuza, pac, un video deepfake pe internet in care respectivul “vorbeste” despre acele lucruri. 

Revenind la aceasta donatie, se pare ca numerarul ar urma sa ajute la creearea sistemelor de detectare, precum si a unui „set de date” de falsuri cu care instrumentele pot fi testate. Nu inteleg cum s-ar putea descurca tehnologia moderna in ceea ce priveste amenintarea deepfake in ciuda acestor donatii, insa e un lucru pe care urmeaza sa-l vad cu ochii mei.

„Scopul provocarii este acela de a produce tehnologie pe care toata lumea sa o poata utiliza  pentru a detecta mai bine momentele in care inteligenta artificiala a fost utilizata pentru a modifica un videoclip pentru a induce in eroare privitorul”, a scris Mike Schroepfer, directorul tehnic al celor de la Facebook, intr-o postare de blog in care a descris cu lux de amanunte ce priveste proiectul .

Unul dintre elementele cheie va fi creerea setului de date utilizat pentru calibrarea si evaluarea diferitelor sisteme de falsificare. Dl Schroepfer a spus despre aceste seturi de date ca, pentru alte sisteme bazate pe inteligenta artificiala (inclusiv cele care pot identifica imagini sau limba vorbita), au insemnat o „renastere” în aceste tehnologii si au determinat o inovatie la scara larga. Acest set de date va fi generat folosind actori platiti pentru a realiza scene care pot fi apoi utilizate pentru a crea videoclipuri deepfake pe care diferitele sistemele dezvoltate din acesti bani vor incerca sa le detecteze.

EA a inregistrat recordul mondial Guinness pentru cel mai penibil comentariu, la dislike-uri si hate

Cei de la Electronic Arts nu au cele mai buna reputatie atunci cand vine vorba de comunitatea de gaming. Este o companie cunoscuta si extrem de controversata pentru modul in care scoate banii de la jucatori prin intermediul unor microtranzactii extrem de scumpe. Un astfel de anunt al unei microtranzactii extrem de scumpe a atras companiei EA Games o distinctie cat se poate de dubioasa in Guinness Book of World Records pentru cel mai prost comentariu de pe Reddit. Un record legat de numarul de dislike-uri si comentarii de hate pe care aceasta postare l-a inregistrat pe Reddit. Bine, nu e Reddit printre cele mai stralucite site-uri din lume, dar nici EA Games printre cele mai serioase companii atunci cand vine vorba de jocuri video. 

Comentariul care le-a stabilit celor de la EA acest nou record mondial a fost unul legat de  jocul video Star Wars Battlefront II, lansat in 2017. Postarea oficiala de la EA care a inspirat setarea recordurilor de 683.000 de dislike-uri pe Reddit a avut legatura cu microtranzactia creata de cei de la EA pentru jucatorii care doreau sa deblocheze personaje celebre ale primei trilogii, precum Darth Vader si Luke Skywalker. Asta inseamna, concret, sa faci bani din franciza Star Wars fatis, in timp ce iti pui o gramada de utilizatori in cap din cauza politicilor tale fiscale. Cei de la Dinsey ar trebui sa ia notite si sa-si lanseze si un serviciu de gaming streaming, pe model Apple si Google, in care sa bage un joc cu Star Wars si sa-l umple de microtranzactii. In felul asta ar putea dobora recorduri, si pozitive, si negative. 

Dupa cum cred ca te-ai prins, toata furia gamerilor impotriva EA a luat aceste proportii intense din cauza cantitatii de credite necesare pentru a-i debloca pe Vader sau pe Luke; fiecare personaj a costat 60.000 de credite pentru deblocare. Aceasta suma este de trei ori mai mare in comparatie cu creditele pe care jucatorii jocului le-ar castiga in cazul in care ar termina campania. Personajele puteau fi deblocate gratuit, insa task-urile necesare pentru a face acest lucru a impus jucatorilor sa petreaca aproximativ 40 de ore pentru fiecare personaj. Deci, o politica extrem de abuziva prin care cei de la Electronic Arts cauta sa-si ingroase profiturile fara a tine cont de bun simt. Nu-i de mirare ca s-au revoltat o gramada de gameri in privinta acestui lucru. 

Postarea EA care a obtinut atat de multe dislike-uri spunea, in mare parte, ca EA a facut ca personajele sa fie atat de dificile de deblocat incat o sa ofere gamerilor un „sense of achievement” odata ce utilizatorii au reusit aceasta performanta. Adica, cu alte cuvinte, si-a batut p*** de jucatori, pe fata. Multi gameri, printre care utilizatori care joaca acest joc, au vazut dificultatea unei deblocări gratuite ca o modalitate de a-i obliga pe acestia sa cheltuiasca bani reali pentru a obtine personajele. Evident ca exista frustrare atunci cand o companie isi lauda practicile corporatiste prin acest gen de mesaje. 

Care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiatii?

Radiatiile telefoanelor inca reprezinta un factor extrem de controversat atunci cand vorbim despre industria de telefoane mobile. Asa a fost timp de ani buni, iar in 2019, inca reprezinta un subiect de actualitate. Si un motiv de panica atat pentru utilizatori, cat si pentru opinia publica in general. Bine, vorbim de tarile civilizate, nu de Romania, unde se mai gaseste doar cate un rapper comercial care, ca sa cante si el despre ceva, vorbeste despre modul in care societatea a ajuns dependenta de tehnologie si deobicei nimeni nu-l baga in seama. In afara de membrii generatiei cu cheia la gat care au acces la internet in prezent. Insa, in tari precum America, exista o multime de teorii despre aceste radiatii si varieaza de la simple dureri de cap pana la cancer sau alte boli care pot cauza moartea utilizatorilor.

Bun. Prin urmare, s-a realizat un top cu telefoanele care emit cele mai multe radiatii. Nu all-time, e un top in care intra doar cele mai asteptate telefoane ale momentului. Acest top cu telefoane care emit radiatii radio infatiseaza faptul ca cei de la Xiaomi se apropie cel mai mult de limita admisa (sub 2 w/kg, adica 2 wati per kilogram). Astfel, Xiaomi Mi A1 ramane lider cu 1,75 w/kg, in ciuda faptului ca prezenta intr-un asemenea clasament nu e tocmai un factor bun pentru un telefon avand in vedere tot ce am spus mai sus legat de perceptia publica asupra acestor radiatii. In fine, sunt lucruri care o sa se resimta abia dupa o anumita perioada de timp si ma refer la ani de zile, insa ar fi bine sa eviti telefoanele care prezinta un volum de radiatii peste limita admisa. Asta in cazul in care iti pasa de sanatatea ta si nu vrei sa suferi repercursiunile la o varsta mai inaintata. In fine. 

Se pare ca topul e dominat intr-un mod autoritar de catre companiile din China, precum Xiaomi, OnePlus si ZTE. Cei de la Xiaomi au 6 telefoane in acest top, ca sa nu mai mentionez faptul ca modelul lor, Xiaomi Mi A1, trece cu mult peste limita admisa. Ceea ce, in unele tari ar insemna repercursiuni datorita legislatiei in acest sens. In total, China are 8 telefoane in acest top, cu tot cu OnePlus 6T si ZTE Axon 7 mini. 

SAR e un acronim de la specific pentru absorption rate (care inseamna rata specifica a  absorbtiei de energie) si reprezinta exact cantitatea de energie a undelor de radiofrecventa  absorbite de catre corpul uman. Si da, prea multe astfel de unde pot avea un efect devastator asupra corpului, insa, dupa cum spuneam, totul in timp. 

Dupa cum poti vedea, in clasament se mai afla modele precum iPhone 7, Google Pixel 3 XL, Xiaomi Mi Mix 3, iPhone 8, si Xperia XA2 Plus. Desi, cred ca ar putea sa se incadreze si alte modele ale Apple si Samsung care au un numar de radiatii mai mare decat cel care a fost raportat initial. 

Apple este pandita de pericolele izbuncirii unui razboi comercial

Evenimentul special al Apple in cursul zilei de marti, ce va avea loc la Steve Jobs Theatre de la Cupertino, ar putea fi eclipsat de tensiunile din ce in ce mai mari privind un razboi comercial intre Statele Unite si China. Sunt multe framantari inaintea anuntului oficial al noii game de iPhone-uri care, cel mai probabil, va debuta in cadrul evenimentului respectiv. Intra intr-un complet factor de risc cultura de iPhone si puterea pe piata pe care Apple o avea in mod normal. Motiv pentru care au incercat sa se reprofileze. Adica, au lansat un card de credit si servicii de gaming si tv streaming, capitol la care rivalizeaza cu Google si respectiv cu Netflix. Ideea este faptul ca aceasta criza prin care trece piata de smartphone-uri, combinata cu criza particulara prin care trece Apple creeaza companiei din Copertino o incertitudine in privinta lansarii noului iPhone 11. Ca si cum toate acestea nu ar fi deajuns, compania americana ar putea avea de suferit si de pe urma acestui razboi comercial care sta sa izbucneasca intre America si China. Da, nu numai Huawei si companiile chinezesti sunt afectate de acest aspect. 

Cu stocul cu 35% in acest an, depasind castigul de 19% al S&P, anticipatia este ridicata in randul investitorilor. Va decide sa creasca preturile din cauza tarifelor viitoare pentru marfurile fabricate din China, care includ propriile produse ale celor de la Apple?

„In timp ce multe companii americane sunt afectate de aceasta tensiune comerciala cea mai recenta ,„ capul de afis ” in batalia comerciala UFC intre SUA si China continua sa fie Apple in ochii strazii, cu temerile care se ridica. In sensul ca aceste ultime tarife ar putea creste semnificativ costul iPhone-urilor la nivel global ”, a scris luna trecuta directorul general al Wedbush, Dan Ives. Mda, preturile iPhone-urilor nu este suficient de ridicat de la an la an de catre compania in sine. Daca ar mai creste preturile modelelor Apple si in urma acestui razboi comercial, ar scadea numarul de cumparatori. Mai ales in Statele Unite, unde Apple domina piata de smartphone-uri. Ceea ce ar da ocazia unor producatori ca Xiaomi sa depaseasca compania din Copertino.

Evenimentul de marti va avea loc la mai putin de o luna dupa ce Apple a primit o scurta gura de aer in ceea ce priveste acest razboi comercial, atunci cand biroul reprezentantului comertului american a declarat ca tarifele care vor fi de 300 de miliarde de dolari pentru marfurile fabricate in China, inclusiv produse Apple, vor fi amanate de la 1 septembrie la 15 decembrie. Cu toate ca nu este clar ce se va intampla pana atunci, cand sezonul cheie al cumparaturilor de vacanta se va desfasura cu o viteza ireala.

De remarcat, de asemenea, faptul ca directorul executiv al companiei, Tim Cook, i-a atras atentia presedintelui american Donald Trump cu privire la impactul negativ pe care aceste tarife le-ar putea avea asupra companiei sale. Mai ales in aceasta competitie cu unii dintre rivalii sai, precum Samsung sau chiar Huawei.

Samsung Galaxy Tab S5e: cea mai subtire tableta de pe piata, 4G si o interfata buna

Samsung Galaxy Tab S5e este o tableta Android eleganta, impresionanta si extrem de subtire. Dupa aproximativ patru luni de asteptare, gigantul din Coreea de Sud a lansat noul model in India, la finalul saptamanii trecute. Nu este o tableta atat de accesibila pentru buzunarul utilizatorilor, insa este, totusi, mult mai ieftina in comparatie cu Galaxy Tab S4, de exemplu. Iar in timp ce Tab S4 este construit pentru profesionisti, S5e se concentreaza mai mult asupra utilizatorilor pasionati de continut. Cu alte cuvinte, Samsung Galaxy Tab S5e realizeaza un echilibru perfect intre un dispozitiv excelent pentru continutul multimedia si un instrument de productivitate.

Specificatii

Dimensiuni: 245 x 160 x 5.5 mm 

Greutate: 400 g

Ecran: Display Super AMOLED, cu diagonala de 10.5 inch, rezolutia de 1600 x 2560 pixeli si raportul de aspect de 16:10

Procesor: Qualcomm SDM670 Snapdragon 670 (10 nm)

Memorie RAM: 4 / 6GB 

Spatiu de stocare: 64 / 128 GB (pana la 1 TB, cu card microSD)

Baterie: 7.040mAh

Camera foto: senzor de 13 MP, cu diafragma f/2.0, 26mm, 1/3.4″, 1.0µm, AF

Camera frontala: senzor de 8 MP, cu diafragma f/2.0, 26mm, 1/4.0″, 1.12µm

Porturi: USB-C

WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot

Senzori: Senzor de amprenta, accelerometru, giroscop, proximitate, busola, ANT+

Sistem de operare: Android 9.0 Pie; One UI, actualizabil pana la versiunea Android 10

Culori: Black, Gold, Silve

SIM: nanoSIM

Pret: In jur de 410 euro (~1947 de lei)

Pret si disponibilitate

Samsung ofera ambele tablete in doua variante – doar Wi-Fi si Wi-Fi + LTE, impreuna cu trei optiuni de culoare – negru, auriu si argintiu. Tab S5e incepe de la 35,999 de rupii pentru versiunea Wi-Fi si 40.000 de rupii pentru modelul Wi-Fi + LTE. Acesta este disponibila in India si poate fi achizitionata de la Samsung e-Shop, Opera House si alte magazine regionale. Varianta Wi-Fi a Tab S5e este de asemenea disponibila pe Amazon India, iar varianta LTE pe Flipkart.

Design

Un lucru uimitor legat de aceasta tableta este eleganta pe care o simti la atingerea acesteia, plus faptul ca este cea mai subtire tableta disponibila pana acum. Chiar si cu accesoriul tastaturii activat, acesta adaugand o greutate semnificativa corpului, pare o tableta suficient de subtire. O poti indesa in orice geanta mica sau buzunar mai mare, iar daca utilizezi capacul tastaturii, este suficient de elegant pentru a fi transportata si in mana. Aceasta cantareste aproximativ 400 de grame, ceea ce face usor de menținut pentru perioade de timp prelungite si, de asemenea, devine mult mai usor de utilizat. 

Performanta

Fiind alimentata de noul procesor Snapdragon 670, Samsung Galaxy Tab S5e este o tableta suficient de performanta pentru a rezista cu brio sarcinilor precum multitaskingul. Cu toate ca, la capitolul asta, performanta se degradeaza la un moment dat, iar deschiderea si inchiderea aplicatiilor poate experimenta un decalaj dupa cateva luni de utilizare. Este rapida, dar ii lipseste fluiditatea Tab S4 sau a rivalilor de la iPad.

Specificatiile Mi Mix 4 au aparut online: ecran waterfall si camera de 100 de megapixeli

Compania chinezeasca Xiaomi pare pregatita pentru a lansa noul Mi Mix 4. Insa, dupa cum am spus si in titlu, vom vorbi despre aceeasi poveste, scurgeri online referitoare la specificatiile telefonului. Pentru ca au aparut o gramada, mai nou. Cu alti producatori majori de smartphone-uri precum Samsung, Huawei si Apple pregatiti sa lanseze ultimele lor flaghip-uri, e clar ca Xiaomi nu vrea sa ramana singura companie ramasa in urma la acest capitol. Si se pare ca nu va ramane. Mi Mix 4 va fi raspunsul celor de la Xiaomi, iar scurgerile respective par sa ne ofere detalii interesante in legatura cu modul in care va arata viitorul model al chinezilor. Astfel, noul telefon va avea un ecran actualizat, un hardware mai bun al camerei si multe alte functii (in)utile. Daca vorbim despre gama de smartphone-uri Mi Mix, Mi Mix 3 a fost lansata anul trecut in cadrul Q4, iar versiunea 5G a aceluiasi smartphone a fost introdusa in cadrul lunii februarie a acestui an.

Potrivit unui raport al CNMO, viitorul Xiaomi Mi Mix 4 va adopta un „ecran waterfall”, exact la fel ca cel pe care il poti gasi pe Vivo NEX 3. Se arata ca acest display are o rata de reimprospatare de 90Hz. Pentru a face fata unei experiente de afisare pe ecran complet, camera selfie va fi adapostita in cadrul unui mecanism pop-up, asezat in partea de sus a telefonului. Aceasta prezinta, acum, ultima moda printre multe alte smartphone-uri mid-range, si chiar flagship. Si da, scurgerea indica si prezența unei camere de 100 megapixeli pe spatele telefonului. Acum, acest senzor ar putea fi acelasi senzor de 108 megapixeli despre care se spuena ca Xiaomi l-ar dezvolta in parteneriat cu sud-coreenii de la Samsung.

Lansand la o parte aceste detalii si concentrandu-ne pe urmatoarele aspecte ale leak-ului, se spune despre noul  Xiaomi Mi Mix 4 ca va veni cu un suport de incarcare rapida de 40W. Acum, nu este sigura masura in care acest standard de incarcare va fi incarcare prin cablu sau incarcare wireless. Scurgerea nu a avut destul succes pentru a prezenta in mod clar si acest aspect. Insa, in cadrul zilei de luni, cei de la Xiaomi si-au prezentat noua solutie de incarcare wireless Mi Charge Turbo 30W si au indicat, intr-un mod subtil, ca ar putea functiona si pe tehnologia de incarcare wireless de 40W.

In cele din urma, scurgerea nu a oferit detalii concrete in ceea ce priveste pretul si disponibilitatea in plan global a smartphone-ului. Insa, uitandu-ma la toate aceste detalii, Xiaomi Mi Mix 4 se contureaza cu siguranta a fi un flagship interesant. Poate cei de la Xiaomi au dat, in sfarsit, lovitura si o sa poata sa depaseasca Apple, intr-un final, dupa modelul celor de la Huawei anul trecut. Asta, desigur, in cazul in care noul Mi Mix 4 va avea disponibilitate si in Europa. In China, Xiaomi e al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri, dupa Huawei, care domina autoritar piata statului comunist.

Pornhub profita la maxim de pe urma fenomenului revenge porn

Avertisment: Daca ai sub 18 ani, iti recomand sa inchizi acest articol. Oricum n-o s-o faci, si sincer nu-mi pasa, doar ca eu trebuia sa pun acest warning ca sa joc dupa reguli. 

Site-urile pornografice, evident, sunt singurele care au de profitat de pe urma unui conflict intre doi fosti amorezi prea prosti sa nu-si spele rufele in public. Cel mai mult ma amuza atunci cand doi indivizi din astia se filmeaza in timp ce se *** si apoi, dupa ce se despart,  posteaza videoclipurile respective pe site-uri pentru adulti, si toata lumea are ocazia sa ii vada, pe amandoi, goi, cum faceau dragoste pe vremurile cand erau impreuna. Evident, majoritatea celor care apeleaza la revenge porn sunt barbati, pentru ca e mai jenant pentru femei sa apara goale pe internet decat pentru barbati. Proprietarii site-ului de streaming  Pornhub profita de fenomenul „revenge porn” si de faptul ca victimele nu reusesc sa elimine videoclipurile de pe platforma lor odata ce acestea au fost raportate, au povestit cei de la BBC News in cadrul unui raport.

O femeie, „Sophie”, a spus ca s-a simtit „violata” dupa ce un videoclip in care a aparut goala a fost vizionat de sute de mii de ori cand a fost incarcat online. Evident, violata din punct de vedere al intimitatii, caci actul in sine a fost consensual. Daca intelegi ce vreau sa spun. In fine, aceasta Sophie e doar una dintre sutele de mii, daca nu milioanele de femei, care au avut norocul sa dea de porci din astia care se simt mai barbati daca se razbuna postand videoclipuri in care le-au f**** pe aceste femei dupa despartire. Incredibil cum pot gandi unii de limitat.

Grupul de campanii #NotYourPorn a declarat ca un astfel de continut le-a permis celor de la MindGeek, proprietarii Pornhub, sa obtina venituri mai mari din publicitate. Pornhub a spus ca „condamna cu tarie” fenomenul revenge porn. Acesta a adaugat ca are „cea mai progresiva politica anti-revenge porn din industrie”. 

Acesta a spus ca nu poate gasi „nicio inregistrare a vreunui e-mail” de la Sophie, solicitand eliminarea videoclipurilor cu ea, dar a fost acum in legatura cu ea si „asteapta cu nerabdare sa rezolve aceasta problema impreuna”. Acestia au sustinut, insa, ca nu au putut gasi „nicio inregistrare a vreunui e-mail” de la Sophie, solicitand eliminarea videoclipurilor cu ea, dar ca a mentinut, mai recent, legatura cu ea si ca „asteapta cu nerabdare sa rezolve aceasta problema impreuna”. Evident, ce sa spuna si ei acum ca au obtinut un profit urias si sunt in vizorul comunitatii? Sophie – de mentionat ca acesta nu este numele ei adevarat – a spus pentru programul Victoria Derbyshire al BBC ca a fost intr-o zi cu familia ei acum 18 luni, cand ea a verificat telefonul pentru a gasi apeluri si mesaje pierdute. Partenerul surorii sale a gasit videoclipuri cu ea pe Pornhub – cel mai mare site web porno din lume. Unul se afla intr-un top 10 si a avut sute de mii de vizualizari.