Cum functioneaza sistemul Apple si Google prin care sunt monitorizate persoanele infectate cu COVID-19
Apple si Google vor colabora pentru pdezvoltarea unui sistem prin care sa fie monitorizata raspandirea coronavirus in lume. Cu alte cuvinte, sistemul la care colaboreaza cele doua companii va monitoriza atat persoanele care sunt infectate, cat si contactele acestora. . Acest proiect poate suna ca una dintre acele metode de control in masa care sunt prezente in mod permanent in constiinta opiniei publice prin teoriile conspirationiei. Insa, aparent, cele doua companii nu vor avea un control atat de mare asupra acestui sistem. Cu alte cuvinte, ceea ce planuiesc sa faca cei de la Google si Apple este sa dezvolte o harta digitala monitoriza contactele unui pacient infectat cu coronavirus. Aceasta poate servi drept harta pentru a observa in mod atent raspandirea virusului in lume, fiind construita cu datele colectate din telefoane. Astfel, vor putea fi descoperite cazurile noi, ducand la o monitorizare mult mai larga a raspandirii virusului in lume. Aceasta nu este o idee noua, insa Google si Apple vin cu o metoda de a implementa o astfel de harta in infrastructura sistemelor de operare pe care aceste companii le detin – Android si respectiv iOS.
Cu alte cuvinte, in contextul celor mai noi stiri it, cele doua companii tech isi doresc sa dezvolte acest sistem cu scopul de a-l pune la dispozitie autoritatilor de sanatate publica si a reusi sa diminueze raspandirea acestui virus in lume. Pentru ca, odata ce unul dintre contactele unui individ care este confirmat cu coronavirus este depistat si el ca fiind infectat, acesta poate fi internat pentru a primi ajutor medical inca din prima zi. Astfel, un pacient care este depistat din timp poate fi tratat si scade riscul mortalitatii din cauza infectiei. La urma urmei, s-au inregistrat pana in momentul de fata suficiente decese din cauza COVID-19, mai ales in tari precum Statele Unite, Italia, Spania, Marea Britanie sau China. Care au fost principalele focare de infectie, per ansamblu, de cand cu raspandirea acestui virus in intreaga lume. Cu toate acestea, Google și Apple colaboreaza doar la baza, in ceea ce priveste telefoanele. Cu alte cuvinte, indiferent de sistemul de operare, acestea vor putea comunica intre ele mai usor, insa intelegerea dintre cele doua companii nu ajunge pana la a furniza si o aplicatie cu acest scop. Dezvoltarea unei astfel de aplicatii este un lucru de care trebuie sa se ocupe fiecare tara in parte.
Cele doua companii colaboreaza, insa au nevoie si de ajutorul autoritatilor
Aici intervin autoritatile. In aceleasi timp in care Google si Apple au convenit deacord sa colaboreze pentru a crea un sistem de monitorizare, cele doua companii nu isi doresc sa se implice in domeniul medical si nu pot crea o aplicatie pentru toate statele lumii. Cu alte cuvinte, fiecare stat trebuie sa dezvolte singur o aplicatie proprie pentru a le pune la dispozitie oamenilor din sistemul medical pentru ca acestia sa poata monitoriza raspandirea infectiei.
Informatiile intre telefoane vor fi transmise prin intermediul Bluetooth. Nu va consuma un procentaj prea mare din bateria telefonului, cel putin dupa zvonurile care circula in legatura cu acest subiect.
Leave a Reply